BEDEKOVČINA - STAZA "MAROF "

Dužina staze: 1000 m

Najmanja širina: 4 m

Najveća širina: 6 m

Održava: "Udruga motorista Bedekovčine"

Namjena: motocross, quad, mopedcross

Kontakt: Vlado Groš
Detaljnije o stazi, Vlado Groš, vlasnik:
"Kad je moj sin, Vedran Groš počeo voziti cross motor, odlučio sam se na izgradnju staze kako se nebi morao voziti okolo po bregima i seoskim putevima jer to može smetati ljudima oko klijeti ili po njivama i šumama. Osim toga, to može biti i opasno zbog susreta s traktorima i ljudima na lokalnim cestama.

Kompletna staza je izgrađena na mojem privatnom zemljištu. Prvu dionicu staze sam napravio 2009. g. u dužini od oko 300 m. Staza je narednih godina više puta produživana i dograđivana, tako da sad ima dužinu od oko 1000 m a širina joj je između 4 i 6 m. Skoro sve zemljane radove na stazi izvodila je firma "Graditeljstvo i trgovina Sviben", vlasnika Stjepana Svibena iz Bedekovčine.

Prva motocross utrka na stazi je organizirana 2010. g. u klasama Amater, ProVeterani.

2011. g. je osnovan i registriran klub pod imenom "Udruga motorista Bedekovčine" (UMB), a pod okriljem kluba je organizirana i jedna motocross utrka. Nakon registracije kluba, održavanje staze se financira iz prihoda od članarina i donacija, te od sredstava iz proračuna općine Bedekovčina (za koja bismo voljeli da su nešto izdašnija...).Od tada pa do sad organiziramo po dvije utrke godišnje. Kroz cijelu godinu imamo treninge članova te vozača izvan kluba. Sve bolja je i suradnja s vozačima iz Slovenije koji sve više dolaze trenirati na stazu te na utrke. Od 2014. g. organiziramo dvije utrke godišnje u sklopu natjecanja "Prvenstvo Zagorja".

Motocross staza "Marof" je tehnički i fizički dosta zahtjevna, ima dosta uzbrdica i nizbrdica, zavoja i tehnički zahtjevnih skokova. To više odgovara vozačima iz Pro klasa dok Amateri moraju voziti s više pažnje. Sad na zadnjoj utrci 2015. g. smo malo ublažili skokove pa je staza pogodnija i za Amatere.

Staza ima idealan smještaj koji omogućuje preglednost cijele staze s tribina nasuprot staze, tako da oko same staze uglavnom nema gledatelja, osim onih najstrastvenijih navijača koji bodre svoje favorite.

U planu je i dalje uređivanje, proširivanje startne ravnine, produljenje i proširivanje staze te uvođenje navodnjavanja za polijavanje..."


Lokacija staze "Marof":