četvrtak, 19. svibnja 2016.

PZ2016 - 1.utrka Lobor 22.5.2016 - najava

Ove nedjelje, 22.5.2016 utrkom u Loboru počinje 3. Prvenstvo Zagorja u off-road disciplinama. Lobor od uvijek ima dvije utrke godišnje, a tradicionalno se prva utrka vozi oko blagdana Duhovi, pa je tako i ove godine. Treba napomenuti da je Lobor jedina staza na kojoj se voze SVE discipline prvenstva što zahtijeva veliki logistički i organizacijski napor da bi sve štimalo, stoga su organizatori napravili najavu utrke u kojoj možete pronaći većinu stvari koju je potrebno znati da bi sve prošlo u najboljem redu i da bi svi uživali u natjecanjima!Najavu utrke Off-road kluba Lobor prenosimo u cijelosti:

"Prva utrka PRVENSTVA je pred nama. 22.05.2016. godine na stazi Glinište u Loboru počinje Prvenstvo Zagorja 2016 u disciplinama off-roada.

Sa prijavama počinjemo rano u jutro (08:00 sati), a zbog toga što se kod nas voze sve discipline (AUTOCROSS, X AUTOCROSS, MOTOCROSS, MOPEDCROSS, BICIKLCROSS, BUGGY, QUADCROSS), pa da stignemo sa svima odraditi i treninge. Iz tog razloga prijave počinju tako rano, pa molimo sve natjecatelje da se pridržavaju navedenog termina. Naravno da ćemo kao i uvijek progledati kroz prste nekome tko nije stigao na vrijeme kao i uvijek do sada, ali… Na to “gledanje kroz prste” su se kod nas već svi navikli, pa se nemojte iznenaditi ako mjerna služba zbog sastavljanja satnice odluči drugačije.

Odmah nakon treninga po disciplinama započinjemo s utrkama (predviđeno u 12:00 sati). Znamo da je problem natjecateljima koji se natječu u više disciplina neki puta skakati iz vozila u vozilo i zato bi neki htjeli da se satnica radi ovako ili onako, pa napominjemo da ćemo i po ovom pitanju pokušati svima izaći u susret, ali ne na način da onda sami sebi i preostalim natjecateljima bespotrebno radimo gužvu, stoga molimo vozače da poštuju odluke organizatora.Ovo nije profesionalna utrka, pa stoga nemojte očekivati uvjete kao na natjecanjima nekih prvenstava gdje su uvjeti na stazi drugačiji i gdje se tokom dana vozi samo jedna disciplina. Naravno da ćemo se truditi stvoriti i bolje uvjete, ali…

Zamoljavamo vozače da se na startnu ravninu i predprostor ne ulazi prije nego što to suci dozvole, jer je između svake discipline potrebno određeno vrijeme da se staza pripremi za onu slijedeću, a s obzirom da se sve ne vozi po istoj ruti. Staza će se i polijevati, po potrebi i poravnati, ali po odluci organizatora, a ne po zahtjevu pojedinih vozača, stoga je svaka rasprava sa sucima bespotrebna i neće nikome donijeti ništa.

Molimo još jednom pročitati pravilnike i dobro se upoznati s njima, a s obzirom da su sami vozači određenih disciplina tražili postroženje nekih pravila tokom ove sezone.Parkinga ima koliko ima, pokušati ćemo svima omogućiti da se parkiraju unutar neke pristojne udaljenosti od staze, ali zamoljavamo i natjecatelje i gledatelje da ne pokušavaju ući sa vozilima na samu stazu ako nema parkinga, a isto tako da ne blokiraju put vozilima jer uvijek postoji mogućnost da se treba intervenirati vozilima hitne ili vatrogasaca, pa tako i po potrebama i vozilima organizatora.

Nadamo se lijepom vremenu i velikom broju publike, lijepoj zabavi i da sve prođe u redu. Vidimo se…"

Originalni članak kao i još dosta drugih stvari možete pronaći na stranici Off-road kluba Lobor na linku:
http://www.offroad-lobor.hr/