LOBOR - STAZA "GLINIŠTE"Dužina staze: 1200 m

Najmanja širina: 4 m


Najveća širina: 20 m u startnoj ravnini u dužini od 100m, startna ravnina je i dio staze za pojedine disciplineOdržava: "AMK Off-road Lobor"

Namjena: autocross, X autocross, buggy, quad, motocross, mopedcross, biciklcrossUkratko o stazi/klubu:
Auto moto klub "AMK Off-road Lobor" osnovan je 04. ožujka 2006. godine na inicijativu sadašnjeg predsjednika g. Raškaj Milivoja i zaljubljenika u off-road. Od samih početaka članovi kluba najviše su se bavili izradom buggy vozila pa je tako i prvobitna staza koju smo izradili na području gdje je nekad obližnja ciglana iskapala glinu, a na kojoj je kasnije održan i prvi međunarodni off-road festival u Hrvatskoj, bila podređena buggy-ima. Kroz vrijeme staza se mijenjala i proširivala, te je u 2007. godini služila po prvi puta i za motocross utrku.

Staza je sa prvobitne dužine od oko 700 metara do 2015. godine dosegla dužinu od cca 1200 m i u konstantnom je porastu, kako u dužini tako i u širini. Staza “Glinište” jedna je od najzahtjevnijih staza na ovim prostorima, a svakako je najsvestranija s obzirom da se jedino na njoj trenutno mogu voziti sve discipline off-roada (autocross, X autocross, buggy, motocross, quad, mopedcross, biciklcross).Cilj našeg kluba je približiti mladima ovu vrstu sporta, te ih potaknuti da se njime bave. Od 2007. godine povezali smo se sa nekim sličnim off road klubovima i cilj nam je bio povećati zanimanje kako bi mogli u skoroj budućnosti organizirati natjecanja i van kluba. Tijekom godina klub konstantno radi na unapređenju staze, off road disciplina, te izgledu i mogućnostima samih vozila. Vodeći smo u segmentu buggy vozila koje sami izrađujemo.

Od 2014. godine na području naše županije vozi se Prvenstvo Zagorja čiji smo glavni osnivači. "AMK Off-road Lobor" u svom sastavu ima vrsnih vozača svih disciplina počevši od motocrossa, buggya, te trenutno najzanimljivije discipline autocrossa. ​

Kontakt:
   - predsjednik: Milivoj Raškaj - 098/464-576 
   - tajnik: Danijel Vujica  - 098/495-331
   - adresa za poštu: Trg sv. Ane bb, 49253 Lobor
   - adresa kluba: Zagrebačka ulica 16, 49253 Lobor
   - e-mail:  offroad.lobor@gmail.com
   - web: www.offroad-lobor.hr
   - facebook: AMK Off Road Lobor


Lokacija: