utorak, 4. srpnja 2017.

Počela je sezona 2017.!

Sezona 2017 je otvorena trkom u Keblu 11.6.2017, zatim je slijedila trka u Bedenici 18.6.2017, a treća utrka sezone je održana 25.6.2017 u Bedekovčini na stazi Marof.
Otvorenje je tradicionalno trebalo biti u Loboru, međutim zbog vremenskih prilika je ta prva trka odgođena pa Lobor prvo ide sa svojom drugom trkom 16.7.2017, a odgođena trka će biti održana 10.9.2017.

Od ove godine svi rezultati se mjere i obrađuju elektronski, za što je zadužena mjerna služba "Speed-timing". Na njihovoj web stranici možete pronaći rezultate svih trka kao i ukupni poredak po disciplinama.

Za one koji ne znaju, od ove godine Prvenstvo Zagorja surađuje s HMS-om (Hrvatski Motociklistički Savez), tako da su termini trka usklađeni kako bi što više vozača moglo voziti i PZ i PH te kako se gledatelji ne bi morali odlučivati kamo krenuti koju nedjelju. U zimskom periodu je održano nekoliko međusobnih sastanaka te je organiziran i kamp, odnosno radionica za suce Prvenstva Zagorja.Kebel je obilježilo puno gledalište. Po procjeni, skupilo se najviše gledatelja do sad, što se uz odličnu organizaciju i reklamu može zahvaliti i odgođenoj trci iz Lobora jer su se gledatelji očito zaželjeli utrka.Bedenicu ćemo pamtiti po velikom broju natjecatelja i skoro pa u sekundu točnoj satnici.


Marof je tradicionalno simbol za dobru organizaciju, tako je bilo i sad. U prvoj trci je bilo dosta prašine unatoč sustavu zalijevanja, a u pauzi se spustio pljusak što je malo otežalo vožnju prvoj skupini, MX2 Amateri.

O svakoj od ovih trka detaljniji prilog možete pročitati na "MX by Damir Glavač"

Sljedeća trka je 16.7.2017 u Loboru gdje se voze sve discipline.