četvrtak, 2. lipnja 2016.

PZ2016 - Lobor 22.5.2016 - rezultati upitnika

Evo nam i rezultata ankete o utrci u Loboru. Ukupno je bilo 225 odgovora što se čini dosta veliki broj i zahvaljujemo se svima koji su ispunili anketu. Na kraju teksta imate linkove za preuzimanje kompletnih rezultata pa svatko može sam na temelju toga stvoriti svoj sud o rezultatima i detaljnu analizu prepuštamo svakom osobno.Nama se čini da je većina ljudi, općenito gledajući, provela ugodan i zanimljiv dan i da je ukupna završna ocjena negdje oko četvorke. Gledajući pitanja koja se više tiču detalja unutar organizacije, vidi se da ocjene variraju pa se može isčitati koje stvari su bile dobre a na kojima još treba poraditi. Ako uz to pročitamo i komentare, čini se da je najviše zamjerki upućeno na kašnjenje početka utrka, te nejasna satnica. Još jedna zamjerka je upućena na preveliko (?) polijevanje staze.

Također ima i konstruktivnih prijedloga koji bi možda mogli dobro doći nekom poduzetniku jer se čini da su posjetitelji željni više popratnih sadržaja, zabave, vode i sladoleda. Gledatelji su također svjesni da bi i sami trebali više poraditi na svojoj sigurnosti na utrkama.

Zanimljiv odgovor je u vezi interesa za utrke gdje je najviše glasova dobila kategorija koje na žalost nije bilo, buggy! Nakon njih, u skoro izjednačenom postotku je zanimanje za motocross i autocross.

Također se može isčitati da publika ima premalo informacijama o vozačima, pa bi bilo dobro da natjecatelji porade na tom dijelu samopromocije.

U dogovoru s organizatorima objavljujemo komentare u originalnom neizmjenjenom obliku pa možete uočiti da ima jedan-dva komentara koja bi najblaže rečeno mogli nazvati neprimjerenima, pa molimo sve koji su jako razočarani nečim da se u budućim anketama ipak izraze primjerenije bez vrijeđanja jer takve komentare ubuduće nećemo objavljivati. Vjerujemo da koliko god netko bio razočaran, da se sve može objasniti uz "smireniji" rječnik.

Što se tiče samog upitnika, za sljedeće utrke ćemo vjerojatno dodati još neka pitanja, moguće više okrenuta informacijama o publici, da vidimo njihove navike i želje, te sponzorima.

Još jednom zahvaljujemo svima na odgovorima!

REZULTATI:
PDF: rezultati u vizualno preglednijem obliku u formi grafičkog prikaza rezultata
Upitnik PZ2016 - Lobor, 22.5.2016 - rezultati.pdf

EXCEL: rezultati u tabličnom detaljnom obliku za sadomazo statističare koji žele sami raditi razne statističke kombinacije
Upitnik PZ2016 - Lobor, 22.5.2016 - rezultati.xlsx